FAQ

Warmteshop Gavere

Tot 70% besparen met een infraroodpaneel? Veelgestelde vragen

De Technische Universiteit van Kaiserslautern heeft in een studie vastgesteld dat er een potentieel is om tot 70% te besparen met een infraroodpaneel. Ook feedback van klanten wijst op substantiële besparingen. Het is echter belangrijk om dergelijke claims kritisch te benaderen, aangezien aanzienlijke besparingen vaak samenhangen met een verlies aan warmtecomfort.

Het behalen van aanzienlijke besparingen is een resultaat van de synergie van verschillende factoren. Eén daarvan is optimale effectiviteit, wat de mate bepaalt waarin de warmtesensatie in het menselijk lichaam zich aanpast. Andere factoren zijn het correcte spectrum van infraroodgolven en het feit dat er minder warmteverlies is bij slechte isolatie vergeleken met centrale verwarming.

Een meer realistische verwachting is echter een energiebesparing van ongeveer 30%, een percentage dat geen afbreuk doet aan het comfort. Een bijkomend voordeel van een infrarood paneel is de mogelijkheid om de kamertemperatuur met 2 graden te verlagen zonder in te boeten aan comfort. Hierdoor wordt de energie-efficiëntie van infrarood verwarming van Warmteshop Gavere bevorderd.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Hoe functioneert een infraroodpaneel precies?

Monteer, plug in en geniet! Infraroodpanelen worden aangedreven door elektriciteit, maar het zijn geen traditionele verwarmingsapparaten. Ze zijn geïnspireerd op de grootste natuurlijke warmtebron die we hebben: de zon. Net als zonnestralen, verwarmen de infraroodgolven mensen en objecten rechtstreeks, zonder eerst de lucht te moeten verwarmen.

Dit verwarmingssysteem creëert niet alleen primaire golven die rechtstreeks van het paneel komen, maar ook secundaire golven die worden gegenereerd door muren en andere objecten in de ruimte die de infraroodgolven absorberen en weerkaatsen.

Dit resulteert in een multidirectioneel warmte-effect waardoor je een uniforme en aangename warmte ervaart vanuit alle hoeken van de ruimte. Het zorgt ervoor dat je warme voeten hebt terwijl je hoofd koel blijft. Een ander voordeel is dat het vocht uit de muren trekt zonder de lucht uit te drogen, waardoor een gezonde omgeving voor je ademhalingssysteem behouden blijft. Dit maakt infrarood verwarming van Warmteshop Gavere een comfortabele en gezonde keuze voor iedere ruimte.

Is het mogelijk om een volledige woning te verwarmen met infraroodverwarming?

verwarmen. Onze infraroodpanelen zijn geschikt als totaaloplossing voor het verwarmen van appartementen en huizen, of het nu om nieuwbouw of bestaande bouw gaat. Het is echter van essentieel belang om de warmtebehoefte van jouw woning nauwkeurig te bepalen en te berekenen. Wij helpen je graag met deze berekening. Bovendien zijn de initiële kosten van infraroodverwarming relatief laag in vergelijking met andere verwarmingssystemen (ongeveer de helft), en er zijn geen onderhouds- of bijkomende kosten.

Het installeren van infraroodverwarming is eenvoudig, snel en schoon, aangezien er geen leidingen of dergelijke nodig zijn. Kortom, het is de moeite waard om meer informatie te verkrijgen over de ideale verwarmingsoplossing voor jouw woning. Neem contact op met onze medewerkers bij Warmteshop in Gavere voor meer informatie.

Waarom zijn Warmteshop infraroodpanelen iets duurder?

Sommige mensen vragen zich af waarom onze prijzen soms hoger zijn in vergelijking met de concurrentie. Wat is ons antwoord hierop?

Onze producten worden stuk voor stuk met de hand vervaardigd in Duitsland, wat betekent dat ze 100% ambachtelijk worden gemaakt. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen die speciaal zijn ontworpen voor onze infraroodpanelen.

Voordat onze producten onze fabriek verlaten, worden ze grondig gecontroleerd op kwaliteit. Dit betekent dat we niet streven naar de laagste prijs en dat is ook niet ons doel. We bieden een volledige garantie van 5 jaar op onze Welltherm infraroodverwarming.

Sommige concurrenten zullen pronken met garanties van 10 of zelfs 15 jaar, totdat je de kleine lettertjes leest waarin staat dat er slechts 2 jaar garantie is op de elektronica, wat meestal het eerste is dat kapot gaat. We bieden niet alleen deskundig en persoonlijk advies, maar ook uitstekende service na de aankoop van een warmtepaneel.

Voor ons eindigt de service niet na de aankoop van onze infraroodproducten. Ons doel is dat je tevreden bent met onze producten en dat je geniet van gezonde warmte terwijl je ook nog bespaart op kosten.

Bij verwarming spelen niet alleen de aanschafkosten een rol, maar ook de kosten voor onderhoud, service en het energieverbruik zelf. Een Warmteshop infrarood warmtepaneel is bijzonder energiezuinig en de investering zal zichzelf snel terugverdienen. Als je tevreden bent, kijken we uit naar je aanbeveling.

Welke extra kosten veroorzaakt infrarood paneel?

Vaak zijn secundaire en onderhoudskosten aanzienlijk hoog bij veel verwarmingssystemen. Infraroodverwarming elimineert zowel extra kosten als onderhoudskosten.

Warmteshop infraroodverwarming staat bekend om zijn hoge efficiëntie. Een infrarood warmtepaneel voor een ruimte van 20m² (met een vereiste verwarmingsenergie van 66,5 kWh/m²/jaar) vereist slechts 1250 watt. Natuurlijk kan dit variëren afhankelijk van de thermische isolatie van muren en ramen en individuele gebruikspatronen.

Door nauwkeurige thermostaatregeling kunnen de gebruikskosten verder worden verlaagd. De effectieve warmte wordt direct omgezet in een lagere kamertemperatuur, waardoor er geen verticale temperatuurgradiënten ontstaan. Dit voorkomt verspilling van energie door opbouw van warmte onder het plafond.

De ideale combinatie is een infrarood warmtepaneel met een fotovoltaïsche installatie. Door zelf elektriciteit op te wekken, kun je minder afhankelijk worden van de elektriciteitsprijzen. We raden onze klanten ook aan om te investeren in goede isolatie en een fotovoltaïsche installatie.

In onze prijsvoorbeelden hebben we concrete voorbeelden van lopende projecten samengesteld, waarbij je de investeringskosten, benodigde producten en energievereisten kunt zien.

Wat is het onderscheid tussen een infraroodstraler en een infraroodpaneel?

Een infraroodstraler wordt gevoed met elektriciteit en produceert een roodachtig licht. Dit betreft kortegolfinfrarood (infrarood A), dat deels binnen het zichtbare spectrum valt.

In tegenstelling tot infraroodstralers worden infraroodpanelen, ook gevoed door elektriciteit, aangeduid als “dark emitters”. Deze panelen zenden langegolfinfrarode stralen uit (infrarood C), die diep in de huid doordringen. Ze verwarmen het lichaam op een aangename manier en zorgen voor een zachte opwarming van objecten. Hierdoor zijn infraroodwarmtepanelen bijzonder geschikt voor het verwarmen van woonruimtes. Ze creëren een heerlijke en comfortabele warmte in de hele omgeving.

Infraroodstralers zijn daarentegen niet geschikt als verwarmingstoestellen voor binnen, vanwege de intense hitte en het risico op verwondingen als ze binnen handbereik worden geplaatst. Ze zijn echter perfect geschikt voor gebruik buitenshuis, bijvoorbeeld als terrasverwarming.

Is een infrarood paneel veilig voor kinderen?

Producten die toegankelijk zijn voor kinderen moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen om de productveiligheid te waarborgen. Zowel Welltherm als Ecaros infrarood panelen kunnen aan de muur worden bevestigd binnen het bereik van kinderen, en ze moeten daarom voldoen aan strikte normen voor productie en tests op het gebied van veiligheid.

Bij verwarmingstoestellen ligt het risico van brandwonden op de loer. Welltherm en Ecaros warmtepanelen zijn goedgekeurd door TÜV en bereiken een maximale oppervlaktetemperatuur van 115°C, waardoor het risico op brandwonden en blaren wordt geminimaliseerd.

Bovendien zijn de infrarood panelen van Welltherm en Ecaros ontworpen zonder scherpe randen of hoeken, waardoor het risico op letsel verder wordt verminderd.

Deze infrarood panelen zijn gemaakt zonder gebruik van plastics en elektrosmog, wat betekent dat er geen gezondheidsproblemen zullen ontstaan, integendeel. Het gezonde binnenklimaat dat ze creëren, heeft juist een positieve invloed op de gezondheid van jouw kinderen.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte