Infrarood verwarming woonkamer

Warmteshop Gavere

Infrarood verwarming woonkamer aanschaffen in Gavere

Infraroodverwarming biedt een hedendaagse oplossing om je woonkamer aangenaam te verwarmen middels infrarode stralen. Het grote voordeel hiervan is dat niet de lucht, maar direct de objecten in de ruimte worden verwarmd, wat zorgt voor een snelle en effectieve opwarming van je woonruimte.

In tegenstelling tot elektrische kachels, die primair de lucht in een kamer verwarmen, richten infraroodpanelen zich direct op de objecten en personen in de ruimte, resulterend in een snellere en meer gebalanceerde warmteverdeling. Dit maakt het leven in je woonkamer niet alleen aangenamer, maar het is ook een efficiëntere manier van verwarmen.

Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, ieder met hun eigen kenmerken en functionaliteiten. Sommige panelen zijn ontworpen om mensen te verwarmen, andere focussen zich op objecten, en er zijn panelen die gericht zijn op het verwarmen van hele ruimtes. Ze variëren in afmetingen, van compacte uitvoeringen voor kleinere ruimtes tot grote panelen die geschikt zijn voor industrieel gebruik.

Bij het kiezen van het juiste paneel is het essentieel om te kijken naar de specifieke behoeften van de ruimte en de hoeveelheid warmte die vereist is. Kies voor een kwalitatief hoogwaardig en efficiënt paneel om het beste resultaat te bereiken. Kom langs in Gavere om je te laten adviseren over de beste infrarood verwarming voor jouw woonkamer.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Infrarood verwarming: de ideale oplossing voor nieuwbouw in Gavere

Bij het bouwen van nieuwe woningen en kantoorruimtes in Gavere is infrarood verwarming de optimale keuze. Ongeacht of je een eengezinswoning of een appartement op het oog hebt, opteren voor infrarood verwarming bij nieuwbouwprojecten staat gelijk aan een milieubewuste en economisch verstandige keuze.

Het bouwproces van een nieuwbouw begint bij een weloverwogen ontwerp, waarin idealiter factoren zoals zongericht bouwen worden geïntegreerd om het maximum uit de natuurlijke zonnestraling te halen. Ook de isolatiewaarde van de woning is een cruciale factor die helpt om de verwarmingskosten laag te houden, evenals het gebruik van zonnepanelen en andere energiebesparende initiatieven.

Naast het overwegen van duurzame bouwtechnieken, is het ook belangrijk om na te denken over energiezuinige apparaten zoals een elektrische boiler en, natuurlijk, infrarood verwarming. Infraroodverwarming Gavere biedt een uitermate efficiënte en energiebesparende oplossing voor hoofdverwarming in nieuwbouwprojecten. Dankzij de goede isolatie van moderne nieuwbouw, heb je maar een minimale hoeveelheid energie nodig om je woning behaaglijk te verwarmen.

Kostenanalyse warmtepomp, infrarood verwarming en gaskachel in Gavere

Als je een nieuwbouwwoning in Gavere hebt, sta je voor de keuze hoe je je woning wilt gaan verwarmen. Het is een gegeven dat gasloos verwarmen tegenwoordig voorop staat vanwege de duurzaamheid en energie-efficiëntie die het biedt. Om je een helder overzicht te bieden van de mogelijke kosten, hebben we een vergelijking gemaakt tussen de kosten van een warmtepomp, infrarood verwarming en een gaskachelinstallatie.

Bij het kiezen voor een warmtepomp of gasverwarming dien je rekening te houden met de noodzaak van een stookruimte, evenals met de aanleg van leidingen en radiatoren. De creatie van een stookruimte kan ongeveer 15.000 euro kosten, terwijl de leidingen en radiatoren gemiddeld rond de 3.000 euro liggen. En hierbij komen nog de onderhouds- en installatiekosten.

De jaarlijkse onderhoudskosten voor een gaskachel worden geschat op ongeveer 180 euro, plus 70 euro voor het schoorsteen vegen en 40 euro voor elektriciteitskosten ten behoeve van de regel- en circulatiepomp. Een warmtepomp daarentegen heeft naar verwachting 150 euro aan onderhoudskosten per jaar en 40 euro aan elektriciteitskosten voor de circulatiepomp.

Een infrarood verwarmingssysteem in Gavere onderscheidt zich door het ontbreken van onderhoudskosten. De installatie is rechttoe rechtaan en kan snel worden voltooid zonder de noodzaak voor het aanleggen van leidingen of het inschakelen van een schoorsteenveger. Bovendien is er geen jaarlijks onderhoud vereist. De energie-efficiëntie van infrarood verwarming draagt ook bij aan de besparing, waardoor je op de lange termijn veel geld kunt besparen, zeker in een nieuwbouwwoning.

Volledig gasvrij leven in Gavere

Je hebt een nieuwbouw woning gekocht en wilt helemaal gasloos wonen. Dit kan een lage energiewoning, nul energie woning (EPC-0) of passief huis zijn. Je zult voor alle drie voorzieningen moeten treffen voor de verwarming, het warme water en het koken. 

Koken doe je elektrisch op een inductieplaat bijvoorbeeld. Kies infrarood verwarming in nieuwbouw voor efficiënte en duurzame warmte. Een ir verwarming levert echter geen warm water, zoals dat bij een CV-ketel wel het geval is. De oplossing voor het warme water is een eco-boiler. 

Hoogwaardige elektrische boiler heeft als voordeel dat het water in de ketel één keer per week wordt opgewarmd tot 70° Celsius. Ter voorkoming van legionella bacteriën. Met een eco-boiler bespaar je tevens tot 40% op de elektriciteit kosten.

Een goed alternatief is om te kiezen voor toepassing van infrarood als bij-verwarming in combinatie met een lucht-waterpomp voor de vloerverwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht voor het voor het verwarmen van ruimtes én water. Plaats daarbij zonnepanelen op je dak om de elektriciteit kosten per maand te verlagen. 

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte